Wat is RECEPS? Waarom RECEPS? Hoe werkt RECEPS? Status van het project Contactinformatie

Hoe werkt RECEPS?

RECEPS biedt een totaaloplossing voor zowel het recyclen van gebruikt en - eventueel verontreinigd - EPS als een logistiek antwoord op de problematiek rond het vervoer van dit materiaal.

RECEPS is een internationaal gepatenteerd proces waarbij EPS-afval door middel van een vloeistof wordt ontdaan van lucht.

Door dit compacteren neemt het volume van het EPS drastisch af en laat het materiaal zich veel efficiŽnter vervoeren.

Lokaal compacteren

Het compacteren vindt plaats op locaties waar veel EPS-afval ontstaat of verzameld kan worden. In aanmerking komen onder andere bouwplaatsen, grote wit- en bruingoed-winkels, tuinbouwbedrijven of een visafslag.


Herwinning van grondstoffen

Het mengsel van EPS en compacteervloeistof dient vervolgens als grondstof voor een herwinningsproces.

Tijdens dit herwinningsproces wordt door middel van een chemische reactie de EPS teruggebracht naar zijn oorspronkelijke chemische samenstelling: styreen.

Gesloten kringloop: 'Cradle to Cradle'

Het herwonnen styreen is van zeer hoogwaardige kwaliteit en is chemisch identiek aan nieuw ('virgin') styreen. Het is gezuiverd van alle stoffen die gedurende de levensduur met het EPS in aanraking zijn gekomen. Het herwonnen styreen is dus te gebruiken als grondstof voor alle toepassingen die styreen kent. Een gesloten kringloop, ofwel 'Cradle to Cradle'.

Hergebruik kent vele toepassingen

Styreen wordt verwerkt tot een groot aantal verschillende kunststoffen, waarvan polystyreen de bekendste en meest toegepaste is.
vormgeving & realisatie: ezoffice.nl